Смиљана ЖиволићУ пројекат сам се укључила касније зато што нисам на време сазнала за њега. Због тога у првом делу, док су се проучавали медији, учествовала сам са закашњењем. Донекле сам постигла оно што су радили у првом делу. Укључила сам се у други део када су почеле активности медијског приказа тема из књиге „Из школе“ Даријуша Хентковског. Тачније, моја задужења су била следећа:

 • Прочитала сам књигу и врло сам изненађена њеним садржајем и искреним односом писца према свом просветном послу. Готово да сам завидела гимназијалцима из Лођа што имају таквог наставника. Посебно су ми се свидела разматрања ученика о веронауци.
 • Снимила сам видео-анкету о схватању медијске писмености у гимназији, обухватајући њоме и ученике и наставнике. Ово задужење и није било задужење, самоиницијативно смо га урадили Стефан Гужвица и ја.
 • Са Стефаном Гужвицом организовала сам трибину са сценаристом Монти Пајтон- групе Чарлсом Алверсоном. За те потребе испитали смо колико ученици и наставници познају стваралаштво Монти Пајтона, правећи видео-запис. Водила сам ту трибину.
 • На блогу Интернест БП одговорила сам на задатке: поставила питања аутору за електронски интервју, одабрала најубедљивије цитате, изнела ставове о електронском учењу.
 • Написала сам извештај о супкултурним групама у мојој гимназији, инспирисана сличним текстом у књизи.
 • Учествовала сам у организацији и припреми изложбе стрипа и карикатуре у мојој школи која је постављена након завршеног конкурса који смо расписали у оквиру пројекта.
 • Присуствовала сам часу српског језика код наставнице Оље Нађ на ком су ученици, моји вршњаци, разматрали обавезну школску лектиру и доносили закључке и судове зашто је не воле. Час је био инспирисан истом таквом појавом у пољској гимназији. Час сам снимила и приказала га на блогу.
 • Кометнарисала сам и одговарала на питања на страницама блога, као и у чланку оштећених ученика.
 • У акцији прављења виртуелних профила јунака књиге на фејсбуку, урадила сам профил Габи, и у њено име учествујем у дискусијама групе Да ли ученика пустити с ланца и покрећем нове теме.
 • Направила сам профил на блогу и попунила ову пројектну документацију.
 • Заједно са групом ученика из основне школе припремам се за учешће и представљање нашег рада на Фестивалу креативности у Београду.Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

et cetera
%d bloggers like this: